pátek 30. května 2014

Home made Pizza/Domácí pizza

Pravda, s tradiční a opravdovou pizzou to nemá nic společného... Na tu si ráda zajdu do pizzerie a pořádně si ji vychutnám. Tohle je počeštěná verze, spíše takový slaný koláč. Ale je fajn jako večeře, případně oběd, dají se při tom využít veškeré zbytky z lednice a uspokojí jakékoliv chutě.

Co potřebujeme:
Těsto:

  • dva hrnky hladké mouky (může být i celozrnná, jakou kdo preferuje a co máte zrovna doma)
  • půl hrnku oleje
  • cca půlka kostky droždí
  • lžička cukru krystal
  • špetka soli
Jak na to:
Do hrnečku dáme teplou vodu, tak abychom v ní udrželi prst, ale aby nebyla moc studená (s teplotou jsem mívala dost problémy, proto jsem ze začátku míchala do mouky sušené kvasnice ze sáčku - "pro sichr"). Přidáme cukr a rozdrobenou kostku dréždí. Necháme chvilku odpočívat, dokud se na povrchu nevytvoří taková jakoby pěna.
Do mísy dáme mouku, sůl, olej a nalijeme aktivované droždí. Zamícháme a při správném poměru nám vznikne nelepivé vláčné těsto. Pokud je těsto moc řídké, přidáme mouku. Těsto se opravdu nelepí, ale je dostatečně lehké, aby se dalo zpracovávat vařečkou (což miluju, nesnáším zapatlané ruce od těsta).
Mísu přikryjeme a dáme někam do tepla zhruba na hodinku kynout.
Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj rozmačkáním vytáhneme těsto a můžeme "nazdobit" podle svých chutí a preferencí (na fotce špenátová s mozzarelou, miluju i ananasovou).
Dáme do trouby a  pečeme, dokud nejsou okraje světle hnědé a na dotek pevné.
Záleží jak vám těsto vykyne, ale většinou udělám 2-3 velké plechy.




Žádné komentáře:

Okomentovat